כניסה
למנויות
צרו קשר

מרק עדשים כתומות של אפרת

מרק עדשים כתומות - מהמוצלחים שתרצי להכין שוב ושוב!!!

אגב אפשר להכין את המתכון עם פחות מים ויוצא דאל עדשים משגע!!!!

 

רכיבים:

כוס עדשים כתומות

בצל

עגבניה

3 שיני שום קצוצות

מלח

פלפל שחור

כורכום

פפריקה מתוקה

לימון

 
 
אופן ההכנה:

משרים עדשים כתומות במים, כחצי שעה (תמיד מומלץ להשרות לפחות לילה אך אפשר להכין גם ללא השרייה)

מטגנים בצל עם כף שמן, מוסיפים את העגבניה מקולפת וקצוצה+ שיני שום ואז מוסיפים את העדשים (אחרי סינון המים כמובן) ו 5 כוסות מים. מביאים לרתיחה ואז מנמיכים את הלהבה ומשאירים כ 15 דקות לבישול בלהבה בינונית. מתבלים, טוחנים מעט עם בלנדר מוט.

 
כיצד נתייחס?
בהתאם לרמת הסמיכות של המרק שהכנו, כל 2/3 כוס של עדשים מבושלות ללא הנוזלים זו מנת חלבון. כל הסיר כחמש מנות חלבון.
להאמין. לפעול. להגשים.