מרק עדשים כתומות של אפרת
מרק עדשים כתומות - מהמוצלחים שתרצי להכין שוב ושוב!!!
אגב אפשר להכין את המתכון עם פחות מים ויוצא דאל עדשים משגע!!!!
רכיבים:
כוס עדשים כתומות
בצל
עגבניה
3 שיני שום קצוצות
מלח
פלפל שחור
כורכום
פפריקה מתוקה
לימון
אופן ההכנה:
משרים עדשים כתומות במים, כחצי שעה (תמיד מומלץ להשרות לפחות לילה אך אפשר להכין גם ללא השרייה)
מטגנים בצל עם כף שמן, מוסיפים את העגבניה מקולפת וקצוצה+ שיני שום ואז מוסיפים את העדשים (אחרי סינון המים כמובן) ו 5 כוסות מים. מביאים לרתיחה ואז מנמיכים את הלהבה ומשאירים כ 15 דקות לבישול בלהבה בינונית. מתבלים, טוחנים מעט עם בלנדר מוט.
כיצד נתייחס?
בהתאם לרמת הסמיכות של המרק שהכנו, כל 2/3 כוס של עדשים מבושלות ללא הנוזלים זו מנת חלבון. כל הסיר כחמש מנות חלבון.
